Понастоящем 80% от грузинските граждани искат да се присъединят към Европейския

...
Понастоящем 80% от грузинските граждани искат да се присъединят към Европейския
Коментари Харесай

Защо правителството на Грузия смята, че може да пренебрегне ЕС и да запази властта си?

Понастоящем 80%  от грузинските жители желаят да се причислят към Европейския съюз /ЕС/, а въпросът, който незабавно изниква, е по какъв начин може държавното управление да е толкоз решително, че ще резервира властта си, като отхвърля Брюксел и като че ли съзнателно унищожава вероятностите на страната за участие в блока, написа „ Politico “.

Това е политическият абсурд , който е в основата на рецесията , обхванала страната. Това, което не се понрави на Европейски Съюз, е, че ръководещата партия „ Грузинска фантазия “ одобри законодателство в съветски жанр , което съгласно опасенията на Брюксел може да се употребява за угнетяване на свободата на медии , мозъчни тръстове и неправителствени организации , въпреки че някои от тях даже са финансирани от Запада. Според новото законодателство, с цел да правят умерено активността си, те би трябвало да заявяват себе си като „ задгранични сътрудници “ , което ще ограничи свободата на словото. Европейски Съюз от своя страна даде ясно да се разбере, че това законодателство на процедура значи, че вероятностите за участие в блока наподобяват все по-неосъществими , а силите на реда в Грузия бяха принудени да употребяват водно оръдие и пикантен спрей против хиляди протестиращи, които демонстрираха недоволството си пред Народното събрание в сряда вечерта.

По думи на политически анализатори претекстовете за този ход на държавното управление са единствено част от пъзела . Критиците на държавното управление настояват, че то не желае да разклати връзките си с Русия , като следва траекторията на Европейски Съюз, както направи Украйна, като акцентират, че авторитетните елитни кръгове се притесняват, че техните ползи ще бъдат застрашени от правосъдните промени, изисквани от Европейски Съюз. Въпреки това, способността на партия „ Грузинска фантазия “ да се опълчва на Запада и на огромна част от личното си население към момента е обект на доста въпроси и неясноти . Въпреки всеобщото протестно придвижване, позицията на държавното управление е постоянна. Законодателството беше признато в сряда с болшинство от 83-23 гласа, като за момента няма опозиционна партия, която да наподобява задоволително авторитетна, с цел да насочи действително предизвикателство към „ Грузинска фантазия “.

Смесени послания

Друг основен детайл за триумфа на партия „ Грузинска фантазия “ е, че публично тя не се показва като проруска и антиевропейска. Вместо това тази политическа мощ се трансформира в занаятчия на стратегическата двоякост . Когато става въпрос за Кремъл, тя упреква опозицията, че е рискова и рискува да влезе в спор с Русия, като типичен образец за това се показва хвърленият в пандиза опозиционен деятел, някогашният президент Михаил Саакашвили, който не съумя да се опълчи на Русия през 2008 година Партията също по този начин твърди, че поддържа участието в Европейски Съюз, само че желае то да се реализира при нейни лични условия, без акцент върху правата на ЛГБТ общността и без намесата на задгранични медии и правозащитни групи.

Това отправяне на смесени послания наподобява е проработило, което стана видно по време на проправителствен протест, извършен по-рано през седмицата. 43-годишният жител, който се показва единствено като Давит , споделя пред „ Politico “, че е желал мощно да участва, като по-рано е дошъл от град Гори. Мъжът изрично не поддържа околните връзки с Русия и сочи към гърдите си, където е закачена фотография на негов родственик, умрял във войната с Русия през 2008 година

„ Той е моят воин. Той почина в борба с руснаците “, споделя Давит.

Мъжът споделя, че се усеща комплициран, защото поддържа държавното управление и е подготвен да изслуша какво има да му кажат ръководещите, само че не и устрема към толкоз близки връзки с Русия.

Турция приключва търговията с Израел поради филантропичната покруса в Газа

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР